Ennast skinhead’ideks nimetavad noored saatsid aasta jooksul 20 „ebaslaaviliku“ välimusega inimest teise ilma. Kamp üritas tappa veel 12 inimest, kuid ebaõnnestus, teatab infoagentuur Reuters.

Seitsmeliikmeline noortekamp filmis oma kallaletunge ning seda kuidas nad peksid ja pussitasid oma ohvreid surnuks. Kohus mõistis kõigile kuni 20 aastat paranduslikke töid range korraga kolooniates.

Äärmuslaste kampa juhtinud 17-aastane ikoonimaalimise tudeng ei näidanud mingeid emotsioone välja kui kuulis kohtult oma saatuse kohta.

Noorte advokaadi sõnul on kohtuotsus õiglane.

„Me oleme rahul nende karistustega. Otsused on täiesti kooskõlas Vene Föderatsiooni seadustega,“ ütles advokaat Artjom Timušev.

Kallaletungid endistest liiduvabariikidest Venemaale raha teenima saabunud võõrtöölistele on igal aastal suurenenud. Analüütikud pelgavad, et üleilmne kriis, mis on peatanud Venemaa majandusbuumi võib tõsta minnalaskmise meeleolusid veelgi.

Inimõiguslaste organisatsioonide sõnul pole ka võimud piisavalt karmid ning klassifitseerivad võõravihast tingitud kuritegusid tavaliselt huligaanitsemisena.

Tadžikistan on saatnud Venemaale protestinoodi pärast seda kui Moskva lähistelt leiti tadžikist võõrtöölise pea. Vene äärmuslaste grupi sõnul oli see kättemaksuks Vene tüdruku vägistamise eest.