Nõupidamine kutsuti kokku enne kella 16.30 kohaliku aja järgi (eesti aeg sama), mil saab täis Morsile "rahva nõudmiste täitmiseks" antud aeg, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Egiptuse armee andis esmaspäeval poliitilistele jõududele 48 tundi kriisi lahendamiseks ja pühapäeval tänavatele tulnud rahva nõudmiste täitmiseks, lubades vastasel juhul olukorda sekkuda. Morsi lükkas armee ultimaatumi juba teisipäeval tagasi ja rõhutas pöördumises rahva poole, et on riigipeaks saanud vabadel ja õiglastel valimistel.

Kõrgete sõjaväelaste nõupidamisest teatanud allikad ütlesid AFP-le, et arutatakse "Morsi-järgse" tegevuskava üksikasju.

Kohtumist alustati vandega kaitsta Egiptust oma elu hinnaga. "Tõotame jumalale, et ohverdame oma vere Egiptuse ja tema rahva heaks kõigi terroristide, ekstremistide ja ignorantide vastu," kuulutati armee ülemjuhataja Abdel Fattah al-Sisi juhtimisel loetud vandetõotuses.

Ühe tundmatuks jääda soovinud allika väitel kohtus al-Sisi kolmapäeval opositsiooniliidri Mohamed ElBaradei, sunni ja kopti kogukonna liidrite ning islamistlike parteide esindajatega.

Egiptuse president Mohamed Morsi tegi kolmapäeval sõjaväe antud ultimaatumi tähtaja lõppedes ettepaneku moodustada poliitilise kriisi lahendamiseks laiapõhjaline valitsus.

"President soovib laiapõhjalise valitsuse moodustamist, mis viiks läbi järgmised parlamendivalimised," teatas presidendi kantselei suhtlusvõrgustikus Facebook tehtud avalduses.