Lennuk, mille pardal oli 258 inimest, sealhulgas inglise näitleja, koomik ja kirjanik Stephen Fry, maandus probleemideta Dubais, teatab Reuters.

„Endiselt Dubai asfaldil. Keegi ei paista teadvat, kui kaua me siin oleme. Oleksime pidanud maanduma Londonis kell 6.20. Seda ei juhtu!“ kirjutas Fry oma 3,3 miljonile jälgijale Twitteris.

Qantase A380-tüüpi lennukitel on Rolls Royce'i reaktiivmootorid. Firmal on kümme seda tüüpi lennukit ning aasta lõpuks lisandub veel kaks. Veel kaks on tellitud ja kuue kohta on olemas tarnegraafik.

Airbus on kokku müünud 236 A380-t. Selle aasta septembri lõpuks oli üle antud 57. Neljamootoriline kahetekiline reisilennuk maksab 375 miljonit dollarit.

Eelmise aasta 4. novembril toimus Qantase Airbus A380-l teel Singapurist Sydneysse mootoris plahvatus. Lennuk naasis Singapuri ja maandus ilma probleemideta. Qantas teatas, et mootoris põles õli.

Eelmise aasta intsidendis purunes turbiinilaba, mistõttu lendasid metallitükid ülehelikiirusel läbi lennuki tiiva. Uurimise käigus on osutatud õlitoru arvatavale tootmisveale, mis võib tekitada lekkeid.

Rolls Royce, mis on A380 üks mootorivalmistajaid koos USA tootjate General Electric ja Pratt & Whitney ühisettevõttega, väidab, et on probleemi lahendanud.