„Nende (ajakirjanike) tegevus oli vastuolus Moldova seadusandlusega," selgitas allikas Moldova eriteenistustes infoagentuuri RIA Novosti ajakirjanikule. Võimude meelepaha alla langenud ajakirjanike nimesid ei avalikustata.

Moldova president Vladimir Voronin teatas eile, et kuulutab opositsiooni rahutuste „rahastaja ja peasüüdlase" Rumeenia suursaadiku Filip Teoderscu riigis ebasoovitavaks isikuks ja andis talle 24 tundi Moldovast lahkumiseks.   

Eilsetele meeleavaldustele tuli oluliselt vähem inimesi kui teisipäeval, mil toimus kulminatsioon ja demonstratsioon kasvas üle mäsuks ning võimuasutuste vastasteks rünnakuteks. Toona sai viga üle 270 inimese. Sadakond mässulist vahistati.

Opositsionäärid lehvitasid lisaks rahvuslippudele ka Rumeenia ja Euroopa Liidu lippe ning nõudsid liitumist oma suure läänenaabriga. Need lipud heisati ajutiselt ka presidendipaleele.

Interfaxi teatel võttis Chişinău politsei täna öösel parlamendi, valitsuse ja presidendipalee ümbert oma kaitseahelikud maha. Sinna jäid alles vaid politseipatrullid ning kesklinna ristmikele jäeti liikluspolitsei.

See toimus pärast seda kui eilsed miitingulised otsustasid kesköö paiku kodudesse laiali minna. Esialgse info kohaselt on meeleavaldused kuni reedeni, 10. aprillini peatatud.

Üks protestiaktsioonides osalenutest rääkis agentuurile, et SMSide abil kutsutakse inimesi reedeks välja, kuid tänase kohta pole veel midagi teada.