Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker jäi NATO tippkohtumise ajal silma kaootilise liikumisviisiga, mis tekitas ajakirjanikes ja muidu uudishimulikes küsimuse, kas Jucker oli ehk liialt vägijooki tarvitanud.

BBC News aga vahendas Euroopa Komisjoni vastust, et tegu oli „eriti valuliku ishiasehooga, millega kaasnesid krambid”.

Kivimäe Perearstikeskuse arst Lembi Põlder aitab aga aru saada, mis haigus see ishias täpsemalt on ja kas Junckeril esinenud sümptom kaasneb kõnealuse haigusega.

Põlder möönis, et ishiase puhul on tegemist väga ettearvamatu haigusega, mille kulgu on pea võimatu ennustada. "Seljavalu ja sellega sageli koos esinev istmikunärvi põletik ehk ishias võib olla väheste sümptomitega, kergesti alluda valuravile ja taanduda võimlemisega," selgitas Põlder. "Kuid selle haigusega võib esineda väga tugevaid valusööste, mis võivad vahel jaladki nõrgaks võtta ja põhjustada tundetust jalgades."

Põlder märkis, et tugevamad ravimid, mida ishiase puhul võetakse, võivad põhjustada ka uimasust ja tasakaaluhäireid. "Seetõttu on osade valuraviks kasutatavate medikamentidega näiteks autojuhtimine keelatud," lisas ta.