Ajaleht Bjelorusskaja Djelovaja Gazeta (BDG) kirjutab, et kokku võtab õppustest osa üle 200 tanki, üle 100 lennuki ja helikopteri ning kokku rohkem kui 12 000 sõjaväelast Vene ja Valgevene armeest.

Venemaa poolelt osalevad Moskva sõjaväeringkonna, Balti mere laevastiku üksused ja sõjaväeosad ning õhuväe ja õhutõrjeväe juhtkond. Valgevenest aga lisaks sõjaväelastele ka sise- ja eriolukordadeministeeriumi ning riikliku julgeoleku komitee (KGB) töötajad.

Õppuste stsenaariumi kohaselt ründab Valgevenet teatud tinglik vaenlane ja Venemaa sõjaväelased aitavad valgevenelastel seda rünnakut tagasi lüüa.

Manöövrid kestavad kokku kolm nädalat. Neid juhivad koos Valgevene kaitseminister kindralpolkovnik Leonid Maljtsev ja Venemaa kindralstaabi ülem armeekindral Nikolai Makarov.

Aljaksandr Lukašenka ja Dmitri Medvedev

Sellise õppuste formaadi vastu on juba väljaastunud  Valgevene opositsioon, mille esindajad oletasid, et Venemaa väegrupeeringu sissetoomine Valgevene territooriumile valmistab ette Moskva võimalikku interventsiooni.

Valgevene sõltumatu infoportaali Hartija'97 teatel kavatsevad opositsionäärid korraldada 9. septembril Minskis protestiaktsiooni „Ei - Venemaa okupatsioonile!".

65. aastapäev "fašistidest" vabastamisest - Minsk näitas suure paraadiga sõjalist võimsust