Asepõllumajandusminister Saveljev rääkis infoagentuurile BELTA, et esimene veok Valgevene ettevõtte Babuškina Krõnka võiga on juba startinud Brjanski suunas. Täna saatsid oma toodangu välja ka teised piimaettevõtted.

Kokkulepe Moskva ja Minski vahel saavutati eile õhtuks. Sellest teatas Venemaa tarbijakaitseameti pea Gennadi Oništšenko, et „piimasõda" on läbi ja kõikides vaidluspunktides on saadud kompromiss.

Vene tarbijakaitseamet keelas Valgevene piimatoodangu sisseveo juunikuu algul, tuues põhjuseks vajaduse vormistada uue, 2008. aasta lõpul jõustunud impordikorra tõttu ümber kogu dokumentatsioon.

Minsk teatas seepeale, et on sunnitud piimakeelu tõttu võtma tarvidusele vastumeetmed ning alustas 16. juunil piirikontrolli tugevdamist. Paraku tühistati see otsus juba pärast kompromissi leidmist.

Vene meedia on kirjutanud, et Kreml planeerib Minski karistamist ja valmistab ette juba nn gaasisõda. Gazprom saatiski eile Valgevene operaatorile Beltransgaz kirja nõudmisega tagastada 231 miljoni dollari (2,61 miljardit krooni) suurune gaasivõlg.

Valgevene suursaadik Moskvas Vassili Dolgoljevi sõnul pole tema valitsus aga veel mingit nõuet saanud, vahendab RIA Novosti.