“Kaks arstlikku komisjoni vaatas Milosevici vanglas läbi ja ta otsustati haiglasse viia,” ütles Belgradi vanglavõimudele lähedal seisev allikas.

Belgradi äärelinnas asuvast sõjameditsiini akadeemiast öeldi hiljem, et 59-aastane Milosevic on sinna vastu võetud.

Sõltumatu uudisteagentuuri Beta andmetel hakkas Milosevici seisund halvenema kolmapäeva õhtutundidel. Vanglast viidi ta minema kell 11 õhtul, ütles Tanjug.

Telekanal BK ütles, et Milosevici oli palunud haiglasse viia tema naine Mirjana Markovic, kes külastas oma abikaasat iga päev pärast tolle vahistamist 10 päeva eest.

Milosevicile haiglas läbivaatuse teinud arstid ütlesid, et ekspresidendi elu ei ole ohus.

Milosevici advokaat Toma Fila ütles, et ekspresidenti uurinud südamearstid leidsid, et mingit eluohtlikku viga tal ei ole, aga võimaliku riski vältimiseks oli vaja ta haiglasse panna.

Serbia justiitsminister Vladan Batic ütles, et tema andis korralduse Milosevic haiglasse viia, kuid ekspresidendi seisund ei ole ohtlik.

Arstid leidsid, et Milosevici seisund on “täiesti rahuldav”, tsiteeris Tanjug Batici sõnu. Ministri sõnul kannatab endine president peamiselt ülepinge all ja sellises olukorras on mõistlik teda paar päeva voodis hoida.

Milosevici Sotsialistlik Partei aga kuulutas, et tema liider on infarkti äärel ja süüdistas Belgradi vangla kinnipidamistingimusi.

“Slobodan Milosevici tervis oli kinnipidamise hetkel hea ja 12 päeva möödudes on ta infarkti äärel. On ilmne, et tema kinnipidamise tingimused ei olnud normaalsed,” ütles partei juhatuse liige Ana Djurovic.

Mullu sügisel rahvaülestõusuga kukutatud ekspresident võeti vahi alla 1. aprillil. Pärast seda leidsid arstid, et Milosevic on kurnatud ja vererõhk on normaalsest pisut kõrgem, aga muidu pole tema tervisel häda midagi.

Milosevic, keda Lääs süüdistab inimsusevastastes kuritegudes Balkani sõdade ajal ning Serbia kohus korruptsioonis ja võimu kuritarvitamises, vahistati 36-tunnise relvastatud vastasseisu järel.