Lõuna-Aafrika Vabariigi seaduste järgi võib Pistoriust oodata kuni 15 aasta pikkune vanglakaristus, kuid õigusekspertide hinnangul võib kunstjalgadega jooksja ka trellide taha minekust üleüldse pääseda.

Kriminaalõigusekspert Martin Hood teatas hiljuti, et „on peaaegu kindel, et Pistorius vangi ei lähe“. Õigusteadlase Stephen Tusoni hinnangul võib „karistuseks olla rahaline trahv või üldkasulik töö.“ Samuti ei saa välistada, et jalgadeta sportlane pannakse ajutiselt jälgimise alla või koduaresti.

Kui aga tõepoolest peaks sportlast ootama vanglamüürid, siis ei saa tema elu – arvestades seda, et luksusliku eluga harjunud mees on invaliid – kerge olema, kuna inimõigusorganisatsioonide hinnangul on LAV-i vanglad tuntud vägivalla, kehvade sanitaartingimuste ja ülerahvastatuse poolest.

Pistorius mõisteti septembris süüdi oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi ettekavatsemata tapmises. Juhtumiga tegelenud kohtunik Thokozile Masipa rääkis, et jooksja ei tapnud oma tüdruksõpra tahtlikult, vaid arvas, et tema koju olid sisse tunginud kurjategijad.

Pistorius vahetult pärast Steenkampi tapmist