DSK, nagu teda kodumaal tuntakse, teenis rahvusvaheliste pangandusstandardite järgi tagasihoidlikku palka, kuid erinevaid kuluhüvitisi maksti talle rikkalikult. Strauss-Kahn teenis umbes 420 000 dollarit aastas, millele lisandusid pensionimaksed ja helded lisatasud. Lisaks sellele maksti Strauss-Kahnile umbes 75 000 dollarit „et ta saaks säilitada fondi huvides tema positsioonile kohast elustandardit“, mis tähendas Washingtonis asuvat majapidamist, mis on piisavalt peen, et võõrustada riigijuhte ja maailma majandusliidreid, kirjutab USA väljaanne Slate.

See pole aga kõik. Strauss-Kahnil oli piiramatu voli nõuda fondilt kõigi „mõistlike kulutuste“ kinnimaksmist, mis puudutasid poliitikute lõbustamist ja nendega kohtumist. Reisikulude katteks sai Strauss-Kahn raha rikkalikult, sealhulgas maksti talle päevarahasid ja tasuti kõik hotelliarved. Lepingu järgi lendab Strauss-Kahn alati esimeses klassis.

Ajalehe New York Post teatel oli Strauss-Kahnil erikokkulepe, mille järgi võis ta Air France’i lennukitel igal ajal esimeses klassis lennata. On ebatõenäoline, et see oli kingitus Air France’i poolt, sest lepingu järgi ei tohtinud DSK vastu võtta kallimaid kingitusi kui 100 dollarit. (Esimese klassi lennukipilet New Yorgist Pariisi maksab umbes 10 000 dollarit.)

DSK kompensatsioonid ja kuluhüvitised on võrreldavad temaga sarnastel ametikohtadel töötavate isikutega – käputäie keskpangajuhtide ja rahandusministritega, kes maailma majandust juhivad. Maailmapanga president teenib näiteks peaaegu sama summa. Mark Zoellicki palk on 441 980 dollarit ja elamiskulude katteks makstakse talle 79 120 dollarit.

Kodumaal Prantsusmaal süüdistatakse Strauss-Kahni selles, et ta on „šampanjasotsialist“. Nimelt avaldati ajakirjanduses foto, millel ta ronib 100 000 dollarit maksvasse Porschesse (auto polnud seejuures tema oma). France Soir teatas, et Strauss-Kahn kannab ülikondi, mille valmistaja on USA presidendi Barack Obama rätsep ja mis maksavad 35 000 dollarit.

Lisaks sellele on ajakirjandus paljastanud, et Strauss-Kahn ja tema naine, teleajakirjanik Anne Sinclair, kes ka ise pole just vaene inimene, elavad vaheldumisi 4 miljonit dollarit maksvas majas USA-s Georgetownis, kahes mitu miljonit dollarit maksvas korteris Pariisis ja puhkusemajas Marokos Marrakeshis. France Soiri hinnangul on IMF-i peadirektor kaotanud sideme reaalse eluga.