Analüütiline internetiportaal polit.ru avaldas sellel nädalal väga huvitava analüüsi võõraviha levikust ning äärmusradikaalide korraldatud vägivaldsete rünnakute kasvust Venemaal, kirjutab Mihkelson oma
.

Ainuüksi selle aasta algusest on peamiselt Moskvas, aga ka teistes linnades vene äärmuslaste poolt tapetud juba vähemalt 37 ja vigastatud 151 inimest. Peamiselt on ohvriteks Kesk-Aasia päritolu immigrandid.

2. märtsil toimunud kohalikel valimistel radikaale edu ei saatnud. Samas märgitakse analüüsis, et võimude vastutegevuses on sageli märklauaks mitte äärmusjõud, vaid lihtsalt Kremli poliitilised oponendid. Olgu need siis erakonnad nagu Paremjõudude Liit või kodanikuorganisatsioon “Beslani hääl”.

Kuna vastutegevus radikaalidele süüdimõistvate kohtuotsuste näol on siiski väga mannetu, pole välistatud, et võimud kas ei suuda või kohati ei tahagi võõraviha piisavalt ohjeldada. Igatahes peaksid rahvusvahelised organisatsioonid (näiteks ka Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee) sellele murettekitavale teemale suuremat tähelepanu osutama.