Bachelet' vastaskandidaati Evelyn Mattheid toetas 37,80 protsenti hääletanutest. Matthei tunnistas valimiskaotust, teatab AFP BNS-i vahendusel.

"Tšiili, praegu, lõpuks, on saabunud aeg viia ellu muudatused," ütles Bachelet oma juubeldavatele poolehoidjatele Santiagos.

Bachelet astub ametisse 2014. aasta 11. märtsil, vahetades välja konservatiivist miljardäri Sebastián Piñera. Tema võimuperiood kestab 2018. aastani.

Bachelet ütles, et Tšiili jaoks on saabunud ajalooline hetk, kuna riik on otsustanud viia ellu sellised kaugeleulatuvad reformid nagu uue, kaasaegsema põhiseaduse väljatöötamine ja maksude tõstmine, samuti tasuta kõrgharidus.

Bachelet' võistlus Mattheiga tähistas esimest korda Ladina-Ameerikas olukorda, kus presidendivalimiste teises voorus olid vastamisi naised.

Tšiilis on valimisõigus rohkem kui 13 miljonil inimesel, kuid sel aastal oli esimene kord, kus presidendivalimistel hääletamine oli vabatahtlik. Esialgsetel andmetel oli osalusprotsent madal.

Esimeses voorus, kus Bachelet kogus 47 protsenti ja Matthei 25 protsenti häältest, jättis valima minemata üle 50 protsendi valijaskonnast.