Ukraina Erioperatsioonijõudude poolt läbi viidud kinnipidamine leidis aset 27. juunil, vahendab venekeelne BBC. Mees võeti vahi alla oma korteris Snižne linnas, mis asub niinimetatud Donetski Rahvavabariigi (DRV) tagalas 20 kilomeetri kaugusel Venemaa piirist.

Järgmisel päeval Kiievisse viidud Tsemahh määrati 29. juunil kohtu poolt kaheks kuuks vahi alla. Esialgne süüdistus, mis käsitleb terroristliku grupi või terroriorganisatsiooni loomist, võib Ukraina seaduste järgi tuua kuni 18 aasta pikkuse vanglakaristuse. Mehe advokaat Kiievis teavitas asjaoludest ka perekonda.

Tsemahhi DRV aladel elav tütar ütles vene BBC-le, et tema isa sai Snižne õhutõrje ülemaks alles 2014. aasta oktoobris. Tema arvates teevad Ukraina julgeolekuteenistused vea, kui seostavad MH-17 allatulistamisega meest, kes intsidendi ajal juunis suvel oli veel "lihtne sõjamees". Sel ajal oli ta juhatanud ZU-23 õhutõrjekahuri üksust. Venemaa toetatud separatistide andmeid avaldava Ukraina saidi põhjal oli Tsemahhil 23. oktoobril 2014 koloneli auastmesse jõudes juba Snižne õhutõrjeülema positsioon, samuti osales ta suvel aktiivselt vaenutegevuses. Ukraina eriteenistused uurimist kommenteerima ei nõustunud.

Malaysian Airlinesi Boeing lasti Donbassi sõjatsooni kohal alla 2014. aasta suvel, selle tulemusel hukkus 298 inimest. Õnnetuse põhjustajaks peetakse Venemaalt Ida-Ukraina okupeeritud aladele transporditud raketisüsteemi BUK.