Kokkuleppe üksikasjad avaldatakse neljapäeval tippkohtumisel, teatasid Prantsusmaa ja Saksamaa valitsused pärast seitsmetunniseid läbirääkimisi Merkeli kantseleis Berliinis. Diskussioonil osalesid ka Euroopa keskpanga president Jean-Claude Trichet ja Euroopa Liidu president Herman Van Rompuy telefoni teel, teatab Bloomberg Businessweek.

Merkel ja Sarkozy kuulasid ära Trichet' seisukohad. Ei ole teada, kas Trichet, kes on Kreeka pankrotti laskmise vastu, jagab Merkeli ja Sarkozy ühist seisukohta.

Ametnikud vaidlevad selle üle, kuidas finantseerida Kreeka teist päästepaketti ning peatada kriisi levimine Hispaaniasse ja Itaaliasse. Kohtumine keskendub sellele, kuid ärgitada võlakirjade omanikke uut päästepaketti finantseerima.

Pärast teadet Merkeli ja Sarkozy kokkuleppe kohta tõusis euro dollari vastu nädala kõrgeimale tasemele.

Deutsche Bank AG juht Josef Ackermann teatas, et tippkohtumisel osaleb ka grupp Euroopa pankureid.

„Me oleme leidnud lahenduse eelmistele kriisidele ja me leiame lahenduse ka nüüd,“ ütles Prantsusmaa väliminister Alain Juppé. „Ebaõnnestumine oleks katastroofiline kogu eurotsooni jaoks.“

Belgia rahandusminister Didier Reynders ütles, et debatt keskendub tippkohtumisel sellele, kuidas päästepaketti finantseerida ning erainvestorite rollile. Reynders ütles ajalehele Le Soir, et Kreeka teise abipaketi üle väärtuses 110 miljardit eurot ei tohiks olla keeruline kokku leppida.

Saksamaa valitsus ootab, et erasektor jagaks osa Kreeka abistamise kuludest, teatas rahandusministeeriumi pressiesindaja Martin Kotthaus.