The Locali teatel sisenes naine jooksuaeda, kus oli kaheksa hunti. Kiskjad piirasid talitaja, kelle nime ei avalikustata, sisse ning seejärel viskusid talle kallale. Hallivatimehed käitusid väga agressiivselt ning ei lasknud tükk aega päästjatel ja loomaaia töötajatel ohvri juurde minna.

„Te ei saa nii lihtsalt hundikarja juurde minna. Politsei ja kiirabitöötajad ei saanud kannatanule appi minna,“ ütles päästeoperatsiooni koordinaator Jan Tengeborg uudisportaalile.

Selleks hetkeks kui inimestel õnnestus lõpuks naistalitaja juurde pääseda oli too juba surnud. Portaal märgib, et tegu oli väga kogenud töötajaga, kes oli kaua koos loomadega töötanud ja käinud ennegi huntide juures jooksuaias.

Ühe Rootsi ülikooli bioloogid märgivad, et sellised juhtumid on kaunis haruldased. Nüüd tuleb spetsialistidel selgitada välja, mis täpselt võis loomi provotseerida ja ajendada nii agressiivselt käituma.

Kolmårdeni loomaaed asutati 27. mail 1965. Seal on umbes 100 eri liiki loomi, sealhulgas india elevandid, amuuri tiiger, lõvi, lumeleopard, jääkarud, hundid, võsakoerad ja gorillad.

Loomaaia pindala on 1,72 km². Seal on Rootsi ainuke delfinaarium ning safaripark, kus loomad liiguvad vabalt ringi ja külastajad saavad neid jälgida 2638 meetri pikkuse köisraudtee pealt.