Melania Trumpi on plagiaadis süüdistatud ka varem. 2016. aastal pidas ta kõne vabariiklaste üleriiklikul kongressil, mis oli osaliselt koopia tollase esileedi Michelle Obama varasemast kõnest, vahendab Guardian.

Melania algatusel Be Best (Ole Parim), mida esitleti eile, on oma leht Valge Maja ametlikul veebilehel ning sealt juhatatakse lapsevanemaid lingiga „esileedi Melania Trumpi ja föderaalse kaubanduskomisjoni” bukleti juurde pealkirjaga „Lastega internetis olemisest rääkimine” („Talking with Kids about Being Online”).

Pärast suurt kära sotsiaalmeedias püüti ilmselt kahjusid piirata ja nimetati tekst ümber „föderaalse kaubanduskomisjoni bukletiks, mida promob esileedi Melania Trump”.

Üks Valge Maja ametnik kinnitas, et sõnastust veebilehel muudeti, sest „näis olevat segadus ja me tahtsime selgelt väljenduda”.

Link viib PDF-faili juurde bukletist, mis on peaaegu identne bukletiga, mille föderaalne kaubanduskomisjon avaldas 2014. aastal pealkirja all „Net Cetera – lastega internetis olemisest vestlemine” („Net Cetera – Chatting with Kids About Being Online”).

Buklettide esikaaned on täiesti ühesugused, välja arvatud see, et telefonide kujutamist on muudetud nii, et need näeksid välja rohkem iPhone’ide moodi.

Värske buklett sisaldab ka Melania Trumpi eessõna ning fotot ja allkirja.

Järgnevad leheküljed näitavad aga, et Melania panus on võrreldes 2014. aasta bukletiga olnud kaduvväike.