USA president Barack Obama väljendas tapmise üle pahameelt ning Mehhiko president Felipe Calderón teatas, et on nördinud ja lubas kiiret uurimist, vahendab Associated Press.

Tulistajad arvatakse olevat kohaliku narkokartelli liikmed. Motiivide kohta keeldus politsei aga informatsiooni jagamast. USA riigidepartemangu esindaja Fred Lashi sõnul olid kõik kolm mahalastut käinud samal seltskondlikul koosviibimisel.

Mehhiko narkosõjas on tapetud mitmeid USA kodanikke. Enamikul neist on olnud perekondlikke sidemeid Mehhikos. USA ametnikke on harva rünnatud, kuigi 2008. aastal rünnati USA konsulaati Monterreys granaatidega.

Viimane nädalavahetus oli Ciudad Juárezis eriti verine. Hukkus ligi 50 inimest. Lisaks sai Vaikse ookeani äärses kuurordis Acapulcos surma üheksa inimest.

USA riigidepartemang andis käsu konsulaatide töötajate perekonnaliikmete evakueerimiseks Ciudad Juárezist, Tijuanast, Nogalesest, Nuevo Laredost, Monterreyst ja Matamorosest.

Konsulaadi töötaja ja tema mees lasti maha laupäeva pärastlõunal Santa Fe rahvusvahelise silla juures, mis ühendab Ciudad Juárezit USA linna El Pasoga.

Naist tulistati pähe ning mees sai kuulihaavad kaela ja kätte. Nende umbes aastane laps leiti auto tagaistmelt elusana.

Kümme minutit varem leiti linna teisest otsast konsulaadi mehhiklasest töötaja mehe surnukeha. Mees lasti maha samuti autos. Tema 4- ja 7-aastased lapsed said haavata.