Esialgsete tulemuste järgi sai Peña Nieto kuus protsenti rohkem hääli kui López Obrador. Föderaalse valimisinstituudi tegevsekretär Edmundo Jacobo ütles, et häälte ülelugemine näitab avatust ja läbipaistvust. Üle loetakse 78 012 valimisjaoskonnas antud hääled, kokku oli valimisjaoskondi 143 132, vahendab BBC News.

López Obrador nõudis teisipäeval kõigi häälte ülelugemist, viidates tõenditele laialt levinud reeglite rikkumiste kohta.

„Kus sellised asjad juhtuvad, tuleb hääled üle lugeda. See pole teene palumine, see on palve, et täidetaks seadust,“ ütles López Obrador.

López Obradori sõnul polnud valimiskampaania ei aus ega puhas. Ta süüdistas Peña Nieto institutsionaalset revolutsiooniparteid (PRI) eraldatud valimiseelarvest rohkem kulutamises ning mõistis hukka kallutatud meediakajastuse.

Peña Nieto eitab kõiki süüdistusi häälte ostmises. Kui temalt küsiti videote kohta, milles hääletajad väidavad, et said antud häälte eest suures kaubandusketis krediiti, vastas Peña Nieto, et need on võltsitud.

Valimiste võitja lisas, et kuigi häältelugemine jätkub, ei ole mingit kahtlust, et Mehhiko rahvas on väljendanud oma tahet ja andnud talle lähimast rivaalist 3 200 000 häält rohkem.

Peña Nieto ütles, et on pettunud, et López Obrador valimistulemusi ei tunnista. Viimane olevat varemgi silma paistnud sellega, et ei suuda kaotust tunnistada.

Pärast nappi kaotust 2006. aasta presidendivalimistel Felipe Calderónile korraldas López Obrador tänavaprotestid, mis kestsid mitu kuud.