Komisjoni kõrge ametnik Edmundo Jacobo ütles avalduses, et kaebust vaadatakse erapooletult ja vastavuses seadusega, vahendab BNS.

López Obrador väidab, et tema vastaskandidaat Enrique Peña Nieto institutsionaalsest revolutsiooniparteist (PRI) jagas hääletajatele enne 1. juuli valimisi toidukotte, kinkekaarte ja muud meelehead, samuti olevat teda soosinud meediakanalid.

Reedel avaldatud lõplike tulemuste kohaselt kogus Peña Nieto 38,21 ja López Obrador 31,59 protsenti häältest. López Obrador jäi ka 2006. aasta presidendivalimistel teiseks, kaotades siis vähem kui ühe protsendiga, ning korraldas seejärel rohkem kui kuu aega kestnud tänavaprotestid.

Seekord lubas López Obrador oma tegevuses olla "rahumeelne" ja tegutseda "täpselt vastavalt seadusele".

PRI esimees Pedro Joaquín Coldwell ütles vastuseks López Obradori avaldusele, et vasakliider "loobib alusetuid süüdistusi, solvates miljoneid mehhiklasi".

Coldwelli sõnul olid valimised "kõige võrdsemad ja enimvaadeldud" Mehhiko ajaloos. Ta tuletas ajakirjanikele meelde, et valimisi jälgis ligi miljon Mehhiko erinevat valimistega seotud isikut ja parteiesindajat ning 700 rahvusvahelist vaatlejat.

Coldwell nimetas López Obradori "juba nähtud ning korduvaks halvaks kaotajaks".