Mehhiko põhjaosas oleva Los Ramonese kõik 14 politseinikku põgenesid oma elu säästmiseks pärast seda, kui kurjategija oli tulistanud politseijaoskonna pihta üle 1000 kuuli ja loopis sinna kuus granaati esmaspäeva öösel, kirjutab nydailynews.com.

Los Ramonese linnapea Salinas Garza ütles kohalikule meediale, et keegi rünnakus vigastada ei saanud, kuid politseinikud loobusid oma ametist.

20 minutit kestnud tulistamine hävitas kuus politseisõidukit ning täksis kollast ja oranži värvi politseimaja auke täis, kirjutas Financial Times. Politseimaja avati pidulikult kolm päeva tagasi.

See on juba teine rünnak politsei vastu Nuevo Leoni osariigis. Möödunud nädalal visati kaks granaati Sabinas Hidalgo politseimaja pihta. Politseinike kinnitusel korraldavad rünnakuid narkokartellid ja politseinike loobumine oma töökohtadest pärast rünnakut on Mehhikos tavapärane.

Financial Timesi teatel teenib 61 protsenti Mehhiko politseinikest alla 322 USA dollari ehk 3600 krooni kuus. Mehhiko luurejuht rääkis suvel, et alates 2006. aastast on riigis hukkunud narkootikumidega seotud kuritegudes 30 000 inimest.