Tuntud narkolinnas Ciudad Juárezis kriminoloogiat õppiv Marisol Valles asus juhtima naaberomavalitsuse Praxedis G. Guerrero politseid. Vaid mõni päev hiljem lasti maha kohalik ametnik, teatab Daily Telegraph.

Väikese poja ema juhib 13 politseinikust koosnevat üksust, neist üheksa on naised. Nende käsutused on üks patrullauto, kolm automaati ja püstol. Selle varustusega tuleb vastu astuda mõjuvõimsatele narkokartellidele.

Väikest kasvu, pikkade pruunide juustega, roosaks värvitud sõrmeküüntega ja mustade prillidega Valles väidab, et vägivald teda ei hirmuta ning teda pole pärast ametisse astumist ähvardatud. Linnapea sõnul oli Valles parim kandidaat.

Vallesele allub ka naaberlinna El Porveniri politsei. Sealne tippametnik tapeti koos pojaga nädalavahetusel Ciudad Juárezis. Teise naaberlinna Guadalupe Distrito Bravo linnapea tapeti juunis.

Raskelt relvastatud mehed on süüdanud elamuid, tulistanud poodide ja ettevõtete pihta ning tapnud politseinikke kogu piirkonnas, mida nimetatakse Juárezi oruks, mis on muutunud eikellegimaaks, kus jäetakse maha terveid linnu, vaatamata armee kohalolekule.

Alates 2008. aasta algusest on Ciudad Juárezis ja selle ümbruses tapetud ligi 7000 inimest.