Mehhiko tervishoiuministri José Ángel Córdova Villalobose sõnul on surnud inimeste arv, kellel kahtlustati atüüpilist grippi N1H1, kasvanud 152 juhtumilt 159-ni, vahendab Agence France-Presse.

„Võin teile ametlikult kinnitada, et Mehhikos on seagrippi surnud seitse inimest," ütles Córdova Villalobos. Tema sõnul on veel 152 inimest surnud kopsupõletikku, vahendab Associated Press.

Diagnoosi täpsustamiseks uuritakse viiruse näidiseid mitte ainult Mehhiko laboratooriumites, vaid ka vastavates keskustes Ameerika Ühendriikides ja Kanadas.

Vastates ajakirjanike küsimustele, miks on tekkinud selline lahknevus ohvrite arvu määramisel, selgitas Córdova Villalobos, et see on seotud Rahvusvahelise tervishoiuorganisatsiooni (WHO) erinevate kokkulugemise metoodikaga - see arvestab vaid täielikult kinnitatud juhtumeid, mitte aga kahtlusi.

Ministri sõnul on laboriuuringud, mis said kinnituse ka USAst ja Kanadast, kinnitanud 26 mehhiklase nakatumise juhtumit „muteerunud viirusesse, mis sisaldab endas inimeste, sigade ja lindude gripiviiruse elemente".

Seagripi epideemia algas Mehhikos aprilli keskel. Kõik raske kopsupõletiku või kopsupuudulikkuse tagajärjel toimunud surmajuhtumid lisatakse automaatselt kahtlusaluste kategooriasse.

Kokku on alates aprillist Mehhikos neid kahtlusaluseid registreeritud ligi 2500 inimest, haiglates viibib nendest 1311. Kuid siiani pole õnnestunud kindlaks määrata, millisesse viirusesse on nad nakatanud.

Mehhiko võimud on viiruse leviku piiramiseks võtnud tarvidusele vastavad meetmed: paljudes linnades on suletud koolid, muuseumid ja spordikompleksid, keelatud on einestamine suurtes söögiasutustes. Samuti on suletud paljud turistide seas populaarsed vaatamisväärsused.