Hamburgi politsei luges küll pärast aastavahetust kokku üle tuhande väljakutse, kuid rääkis siiski rahulikult kulgenud pidustustest. Alles järk-järgult hakkab selguma öösel Reeperbahnil ja St. Paulis toimunud kallaletungide ulatus. Just nii nagu Kölni pearaudteejaama juures ahistati ja rööviti ka seal noori naisi ilmselt noorte araabia meeste poolt. Hamburgi politsei räägib seni kümnest juhtumist, millest noored naised on teatanud, teatab Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Meeste tegevus oli mõlemas kohas ühesugune: mehed ahistasid naisi vanuses 18-24 aastat kõigepealt verbaalselt ja siis seksuaalselt. Ohvrid piirati erineva suurusega meestegruppide poolt sisse. Naised püüdsid põgeneda, teiste hulgas baaride uksehoidjate juurest kaitset otsides. Siis avastasid nad, et nende rahakotid, dokumendid, sularaha ja nutitelefonid olid varastatud.

Kas Hamburgi sündmused on kuidagi seotud Kölnis toimunuga, sealjuures kas on võimalik, et mehed olid omavahel kokku leppinud, on seni teadmata, nagu ka meeste isikud.

Politsei otsib nüüd palavikuliselt tunnistajaid, eriti seetõttu, et mõningaid juhtumeid võidi ka pildistada. Alguses oli jutt ainult vargustest. Ilmselt häbist ei maininud naised seksuaalrünnakuid. Uurimise on üle võtnud Hamburgi liidumaa kriminaalamet.