Ligi kümnendik selles vanusegrupis olevaid mehi kannatavad pideva ärevuse käes ja leiavad, et elu on tõsine katsumus, teatab The Telegraph.

Meeste probleemid kasvavad kordades, kui neil on lapsi või nad on lahutuse läbi teinud. Iga seitsmes mees vanuses 25-44 ütleb, et teda koormab pidev ärevus. Paljusid paneb end halvasti tundma liiga aeglaselt edenev karjäär, töötus, aja- ja rahapuudus.

Uuringu „Meeste muutuv elustiil” läbi viinud firma Mintel esindaja Angela Hughes ütles, et Briti mehed vanuses 25-44 eluaastat põevad „varajast elukriisi”, mitte „keskeakriisi”. Hughesi sõnul on probleemide tegelik allikas inimeste liigne ambitsioonikus.

„See grupp tahab kõike — paremat tööd, paremat kodu, rohkem puhkust, rohkem aega endale, samal ajal vähendada võlgu,” ütles Hughes.

Uuringu kohaselt muutub peale 65 eluaastat meeste keskseks probleemiks mure tervise pärast.

Üle kolmandiku meestest vanuses 20-44 on mures oma füüsilise heaolu pärast. 16 protsenti muretseb tõsiselt toimetuleku pärast tulevikus, eelkõige hea pensioni ja laste koolitusrahade pärast.

13 protsenti meestest mahuvad „kõrgete püüdlustega” inimese kategooria alla, mis tähendab, et nad tunnevad, et ei teeni piisavalt raha elamaks sellist elu, nagu neile meeldiks.

Warwicki ülikooli sotsioloogiaprofessor dr Andrew Parker tõdeb, et teda ei üllata, et mehed tunnetavad kriisi. „Nad tunnevad kodus kohustust olla heaolu tagajad, nad tunnevad survet tööl, lisaks tunnevad nad tugeva tarbimiskultuuri survet. Mehed tunnevad vajadust saada kõike rohkem, sest kõike pakutakse palju.”

Alates 1950-ndatest on alla 45-aastaste meeste enesetapu numbrid Suurbritannias kahekordistunud, naistel aga hoopis langenud. Sama trend on nähtav ka näiteks Prantsusmaal, Uus-Meremaal, Austraalias ja USA-s. Põhjuseks peetakse asjaolu, et 40 aastat tagasi olid töökohad ja abielud püsivamad, see kaitses mehi ebakindluse eest.