USA passiga 84-aastane juut Ben-ami Kadish tunnistas ülekuulamise käigus Föderaalsele juurdlusbüroole (FBI), et sai juudiriigi ametnikelt vaid väikseid kingitusi ning vahel tehti ta perele lõunaid välja, teatab Fox News.

Kadishit süüdistatakse selles, et aastatel 1979-1985, kui ta töötas insener-mehaanikuna sõjaväebaasis New Jerseys, viis ta koju 50 kuni 100 salastatud dokumenti. Iisraeli valitsuse töötajad tegid nendest paberitest fotokoopiad otse Kadishi maja keldris.

Prokuröri sõnul oli Kadishi taolise käitumise põhiliseks motiiviks tahe aidata juudiriiki. Mehe advokaat on loobunud igasugustest kommentaaridest.

FBI väidab, et 20. märtsil helistati Kadishile Iisraelist ja paluti mitte rääkida 25 aasta tagustest sündmustest, tehes ettepaneku valetada ning väita, et kõrge vanuse tõttu ei mäleta ta midagi.



Samuti teatatakse, et Kadishi tegi Iisraeli valitsuse agendiga tuttavaks tema vend. Tegemist on sama agendiga, kelle kaudu jagas Tel-Avivile salajasi andmeid ka Jonathan Pollard, kes pandi selle eest 1987. aastal eluks ajaks istuma.

Infoagentuur teatab, et süüdi mõistmise puhul ähvardab Ben-ami Kadishit riigireetmise eest surmanuhtlus.