Kolmapäeval lõppes Venemaa presidendi visiit Pariisi, mille võtmeteemadeks on Moskva kavatsus osta kuni neli Mistral-klassi sõjalaeva ja Prantsusmaa osalus Venemaa majanduse moderniseerimises.  

Ajalehe Vedomosti andmetel tegi Sarkozy aga Medvedevile ettepaneku osta ühe sõjalaeva asemel hoopis kaks. Vene poole ametlik reaktsioon pole veel teada.

Varem on Moskvas räägitud kavatsusest omandada vaid üks Mistral ja kolm litsentsi selle sõjalaeva ehitamiseks. Ka Medvedev toetab seda ideed, kuna sel moel saaks Venemaa tööstus tunda end konkurentsivõimelises keskkonnas.

Samas märgib väljaanne, et dessantlaeva-kopterikandja ostu vastu on riiklik tehnoloogiakorporatsioon Rostehnologij peadirektor Sergei Tšemezov ja rida teisi relvatööstuse esindajaid.      

Veebruaris 2010 sai teatavaks, et Venemaa merevägi kavatseb kasutada ostu puhul Mistral-klassi laeva juhtimislaeva ülesannetes, tema dessantfunktsiooni vaadeldakse aga teisejärgulisena. Lisaks soovitakse seda kasutada inimeste ja lasti transpordiks, allveelaevatõrjeks ning eriolukordades päästeoperatsioonideks.  

Venemaa huvi seda tüüpi sõjalaeva vastu sai teatavaks suvel 2009 ning jutt käis kohe alguses vaid ühe laeva ja kolme litsentsi müügist. Tehingu väärtuseks on hinnanguliselt 1,5 miljardit eurot (23,47 miljardit krooni).

Veebruari algul kiitis Prantsusmaa selle tehingu ametlikult heaks, kuid rõhutas, et sõjalaev tarnitakse ilma relvastuse ja radariteta. Selle ehituse võtavad ette kontsernid STX France ja DCNS.

Mistral-klassi sõjalaeva veeväljasurve on 21 300 tonni, suurim kiirus kuni 18,8 sõlme ja sõidukauguseks on 19 800 miili. Alus võib võtta pardale 16 rasket või 35 kerget helikopterit, tehnikat maaväe transpordiks, dessantkaatreid ja 450 kuni 900 sõjaväelast.