Siiani on separatistliku Lõuna-Osseetia ja Abhaasia iseseisvust tunnustanud vaid Venemaa ja Nicaragua — mõlemad 2008. aasta suvel pärast augustikuist relvakonflikti Gruusia ja Venemaa vahel.

Oma kavatsusest suhted luua on teatanud Liibanon. Siiani Moskva truu liitlane olnud Valgevene president Aljaksandr Lukašenka aga tunnustamisega ei kiirusta.

Lõuna-Osseetia massikommunikatsiooniministeeriumi koduleheküljel teatatakse, et Medvedevit võtsid vastu vabariigi president Eduard Kokoitõ ja Tshinvali elanikud, kes tervitasid Vene presidenti „valjude ja jätkuvate ovatsioonidega”.

RIA Novosti teatel kostitati Medvedevit kohaliku kombe kohaselt veinikarika, šašlõki ja osseetia pirukatega.

Seejärel toimus Medvedevi ja Kokoitõ kahepoolne kohtumine, millel viimane tänas Lõuna-Osseetia sõltumatuse tunnustamise eest, Medvedev aga küllakutse eest.

Medvedev lubas pärast ringkäiku eelmisel augustil kõvasti rappida saanud Tshinvalis, et Venemaa aitab Lõuna-Osseetial ellu viia mitmeid projekte vabariigi majandus- ja sotsiaalsfääri taastamiseks.

Lisaks rõhutas Vene president kahepoolse kaitsealase koostöö hädavajalikkust. Moskval on juba Lõuna-Osseetias lepinguga baasid ja mitu tuhat sõjaväelast. Tbilisis nimetati Venemaa poolset tegevust okupatsiooniks.

Gruusia välisminister Temur Jakobašvili nimetas Medvedevi visiiti Lõuna-Osseetiasse „sümboolseks” ja „provokatsiooniliseks”.

Jakobašvili seostas Medvedvei visiiti Venemaast mööda mineva gaasijuhtme Nabucco lepingu allkirjastamisega ning teatas, et see küllasõit ei tee Venemaale au.

Välisministri sõnul ei saa rääkida mingist Lõuna-Osseetia majandusarengust, seetõttu saab Vene riigipea visiiti hinnata vaid kui provokatsioonilist sammu.