Venemaalaste siira nördimuse on esile kutsunud Medvedevi soovitus oma palgaga rahulolematutele õpetajatele. Nimelt soovitas Medvedev neil ametit vahetada või hakata äriga tegelema, vahendab Rosbalt.

"Inimene elab oma maailmas ja tema väljaütlemiste järgi otsustades sülitab rahva peale," on Omskist pärit Roman Glebovi kirjutatud kommentaar, mis on petitsiooni juures kõige rohkem meeldimisi kogunud.

"Dmitri Anatoljevitš õõnestab täielikult rahva usu valitsusse, sellisele pole riigi juhtkonnas kohta," kirjutas Deniss Martõnov Tomskist.

"Ma kirjutan alla, sest hakkab hirmus elada riigis, mida juhivad tegevusetusest ja rahast rasvunud ajude ning veel ka lõputu suurushullustusega ametnikud," teatas Jelena Jepifanova Smolenskist.

Aleksandr Alabin Novotšerkasskist kirjutas, et tänu võimude poliitikale peab tema kõrgharidusega ja tohutu töökogemusega pedagoogist naine töötama McDonald'sis. "Sellise väljapääsu leidis õpetajatele Medvedev?" küsis Alabin.

„Õpetajad peavad elama ja töötama, lugemata rublasid palgapäevani, neil peab olema võimalus osta elamispinda, sõita oma koolis teenitud raha eest puhkama, mitte otsima lisatööd peale tunde ja vihikumägede kontrollimist,“ kommenteeris petitsioonile alla kirjutanud 20-aastase staažiga õpetaja.

Kodanikud tuletavad meelde ka peaministri avaldust Krimmis mai lõpus. Kui seal kurtis eakas naine pensioni väiksuse üle, vastas Medvedev: „Raha pole.“ Kohtumise lõpetas ta sõnadega: „Te pidage siin vastu, kõike head teile, head tuju ja tervist.“

Petitsioonile allakirjutanute arvates peab Venemaa peaminister olema tõsisem ja vastutustundlikum inimene.

Venemaa presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov teatas neljapäeval, et Kremlis pole veel petitsiooniga Medvedevi tagasiastumiseks tutvutud.

„Ei, me veel ei tea sellest, ma ei arva, et see nõuaks mingit reaktsiooni,“ ütles Peskov.