„Need saavad olema tõsised sõjalised formeeringud, piisavalt suured, komplekteeritud kõige moodsama tehnikaga, efektiivsed. Nad ei tohi oma sõjalise potentsiaali poolest olla kehvemad kui Põhja-Atlandi alliansi (NATO) jõud,“ ütles Medvedev Kollektiivse Julgeoleku Lepingu Organisatsiooni (ODKB) tippkohtumisel Moskvas.

Medvedev teatas samuti, et Venemaa on valmis andma loodava sõjalise bloki KSORi (Kollektiivsed Operatiivse Reageerimise Jõud) käsutusse ühe diviisi ja brigaadi. Infoagentuuri RIA Novosti andmetel on tegu Kesk-Venemaal Ivanovos paikneva 98. kaardiväe õhudessantdiviisi ja Volgamaal Uljanovskis asuva 31. üksiku dessantbrigaadiga.

Presidendi sõnul hakkavad KSORi jõud tagama julgeolekut kogu ODKB ühenduse - Venemaa, Valgevene, Armeenia, Kõrgõzstan, Kasahstan, Tadžikistan ja Usbekistan - ruumis.

„Jutt käib nii sõjalise agressiooni tõrjumisest, kui ka terroristide, ekstremistide hävitamiseks mõeldud erioperatsioonidest, see on ka võitlus organiseeritud kuritegevusega, narkokaubandusega ning eriolukordade tagajärgede likvideerimine,“ selgitas Medvedev.

Vene presidendi sõnul saavad erinevalt vaid paberil eksisteerivatest kollektiivsetest kiirreageerimisjõududest KSORi sõjalised jõud reaalselt tegutsevaks operatiivseks mehhanismiks.

Kolmapäeval kirjutasid Moksvas toimunud ODKB tippkohtumisel uue sõjalise alliansi loomisele lisaks Medvedevile alla Valgevene, Armeenia, Kõrgõzstan, Kasahstan, Tadžikistan ja Usbekistan juhid.