„Kõik Krimmi valimiskampaanias osalenud tõestasid nii meile kui ka meie naabritele, et võim on Venemaal rajatud seaduslikele protseduuridele,“ ütles Medvedev meediafoorumil Venemaa Regioonid. Medvedev märkis, et Krimmi jaoks esimesel ühtsel hääletuspäeval töötasid kõik demokraatlikud garantiid, mis on sätestatud Venemaa põhiseadusega, vahendab ITAR-TASS.

„Me võime oma kolleegidega opositsioonierakondadest teineteisega vaielda, isegi hukka mõista, aga on selge, et kui jutt läheb kodanikuseisukohtadele, inimõiguste kaitsele, Vene Föderatsiooni välispoliitika väljatöötamisele, on parteidel paljuski samasugused seisukohad: nende seisukohad on üksmeelsed,“ ütles erakonna Ühtne Venemaa juht Medvedev. Peaministri sõnul võtsid erinevad parteid aktiivselt osa Venemaa poliitilise süsteemi uue elemendi formeerimisest (Krimmi) poolsaarel. Medvedev tänas kõiki, kes osalesid valimiste korraldamises Krimmis.

Medevedevi sõnul oleks võinud ju oodata ka Krimmi poolsaarel kestva üleminekuperioodi lõpuni ja korraldada valimised järgmisel sügisel, kuid ta on veendunud, et valimiste korraldamine nüüd oli õige. „Ilma uue tänapäevase võimuta ei saa areneda ükski meie maa regioon, sealhulgas ka Krimmi Vabariik ja Sevastopol,“ teatas Medvedev.

Medvedev kuulutas, et alates 1991. aastast on Vene Föderatsioonis samm-sammult rajatud demokraatliku ülesehituse aluseid: võetud vastu põhiseadus, loodud riigivalitsemise mitmetasandiline alus. „Pea täielikult on muudetud nõukogude perioodi seadusandlus,“ märkis Medvedev. „Töö ei lõpe.“ Ta selgitas, et viimastel aastatel oli vajalik taastada reaalne mitmeparteilisus, tugevdada valimissüsteemi kohalike omavalitsuste tasemel, kaotada riigilõiv kandidaatidele, laiendada valimisprotsessis osalejate õigusi ja korrigeerida regioonide juhtide valimise protseduure.

Medvedev teatas, et valimistest osa võtnud kandidaatide ja parteide arv avaldasid talle muljet. „Igaüks neist (numbritest) on tõend reaalse demokraatia kohta meie elus,“ kiitis Medvedev.