Medvedev sõnul lõpeb see alati halvasti, kui võimud ei vasta ühiskonna soovidele ja ei kuula rahva tahet, vahendas BNS.

"See, mis toimus Tuneesias, on minu arvates väga hea õppetund kõigile maailma valitsustele," ütles Medvedev, kes avaldas ühtlasi lootust, et rahvarahutused ei laiene siiski mujale araabiamaailma.

Tuneesia suuruselt teises linnas Sfaxis tulid kolmapäeval tuhanded inimesed tänavatele, nõudes riigipöördejärgse valitsuse tagasiastumist ja avaldades häälekalt toetust Egiptuse meeleavaldustele. Väljaastumise korraldanud Tuneesia suurima ametiühingu UGTT kohaliku haru teatel võtab protestiaktsioonist osa kuni 100.000 inimest. Kahe sõltumatu allika hinnangul on osalejaid pigem pisut üle 50.000.

Tuneesias mitu päeva toimunud rahumeelsed meeleavaldused üleminekuvalitsusse kaasatud vana režiimi esindajate vastu muutusid kolmapäeval vägivaldseks.

Kokkupõrked protestijate ja politseinike vahel puhkesid Tunise vanalinnas, kus märulipolitsei kasutas sadade meeleavaldajate vastu pisargaasi. Rahvahulk koosnes peamiselt teismelistest ja noormeestest, kes korrakaitsjaid kividega pildusid.

Nädalaid kestnud protestid päädisid 14. jaanuaril 23 aastat võimul olnud presidendi kukutamisega.

Tuhanded egiptlased osalesid kolmapäeval pealinnas Kairos ja mujal valitsusvastastel meeleavaldustel, ehkki võimud on protestid ära keelanud.

Pealinna Kairo erinevatesse piirkondadesse kogunenud meeleavaldajad süütasid autokumme ja pildusid politseinikke kividega, järgides kahe nädala eest kauaaegse riigipea Ben Ali võimult tõrjunud tuneeslaste eeskuju.