Lisaks tegi president Medvedev telekanali Vesti otseetris ettepaneku kohustada valitsust igal aastal parlamendi ees oma tegevusest aru andma.

Medvedev rõhutas, et jutt ei käi põhiseaduse muutmisest, vaid lihtsalt konstitutsiooniparandusest. Praegu on presidendi ja Riigiduuma volituste pikkuseks neli aastat.

Medvedev tegi oma kõnes ka ettepaneku reformida valimisseadust, mis lubaks muu hulgas alamkotta duumasse ka erakonnad, mis on ületanud viieprotsendilise valimiskünnise (praegune künnis on 7 protsenti).

Presidendi arvates peaksid need erakonnad mille eest hääletas viimastel valimistel ligi viis miljonit venemaalast saama vähemalt paarikohalise esinduse.

Detsembrikuiste duumavalimiste tulemusena pääses sinna vaid neli parteid – võimuerakond Ühtne Venemaa, Õiglane Venemaa, Gennadi Zjuganovi kommunistid (KPRF) ja Vladimir Žirinovski liberaaldemokraadid (LDPR).

Ka sooviks riigipea kaotada parteide rahalise valimiskautsjoni ning muuta Föderatsiooninõukogu komplekteerimise korda, kuhu saadetaks vaid kohalike seadusandlike kogude esindajaid.