Medvedevi sõnul oli „rahu pealesundimise“ operatsiooni peamine eesmärk Saakašvili alustatud agressiooni peatamine. Venemaa president ütles, et Saakašvilil lasub vastutus sadade Vene rahuvalvajate surma eest, vahendab Lenta.ru.

„Seda ei anna ma talle kunagi andeks ja seetõttu ei hakka ma temaga suhtlema, kuigi ta püüab aeg-ajalt erinevatel rahvusvahelistel üritustel silma teha ja nii edasi,“ ütles Medvedev, kes samas tunnistas, et Saakašvili on seaduslikult valitud president ja talle võib hindeid panna ainult gruusia rahvas.

Medvedev lubas, et Gruusia järgmisel presidendil tekib võimalus suhted Venemaaga taastada. Venemaa ja Gruusia vahelise rahu tingimuseks seadis Medvedev Tbilisi loobumise Venemaa maailma kaubandusorganisatsiooni WTO liikmeks astumise takistamisest.

Venemaa president lükkas ümber Saakašvili väited, et Venemaa valmistus sõjaks Gruusiaga juba ammu enne 2008. aasta augustit. „Härra Saakašvili räägib igasuguseid asju. Üleüldse ei kontrolli ta tihti oma juttu,“ kuulutas Medvedev.

Samuti lükkas Medvedev ümber loo, mille Saakašvili rääkis 2009. aastal intervjuus ajalehele The Independent. Gruusia presidendi versiooni järgi üritas ta SRÜ riigipeade kohtumisel 2008. aasta juulis Astanas tema eest ära jooksva Medvedeviga kohtumist kokku leppida, aga Venemaa president keeldus ning ütles, et praegu pole aeg kohtumisteks ja varsti võivad kahe riigi suhted veelgi halveneda. Medvedev väitis, et ei jooksnud Saakašvili eest ära ja mäletab täpselt kõiki temaga Astanas toimunud vestlusi.

„Me läksime hiljem õhtul teed ja pokaali veini jooma ja istusime seal mingil diivanil ja arutasime, kuidas kohtuda,“ ütles Medvedev.