Briti ajaleht The Guardian kirjutab, et Korea Rahvaarmee ülemjuhataja, Tööliste partei peasekretär ja (Põhja-) Korea Rahvavabariigi Suur Juht Kim Jong Il oli oma 162-sentimeetrise lühikese kasvuga teistest riigipeadest kaugel ees.

Ainus mees, kes suutis mingilgi määral Kimiga lühiduse poolest konkureerida, on Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy oma 168 sentimeetriga, kuid kuuesentimeetrine vahe lasi Suurel Juhil, siiski rahulikult magada.

Nüüd aga lõi 7. mail Venemaa troonile roniv Dmitri Medvedev kõik kaardid sassi. Farsiliku valimiskampaania plakatid kujutasid Dmitri Anatoljevitši õlg-õla kõrval seismas oma mentori Vladimir Putiniga, keda kujutati ühepikkustena.

Kuid tegelikkuses on Medvedev 162 cm ja Putin kaheksa sentimeetrit pikem ja arvatavasti oli neid pildistatud nurga alt, et pikkusevahe nii hullusti välja ei paistaks.

Siiski on Kim ja Medvedev võrreldes teiste riigijuhtidega ajaloolises aspektis hiiglased. Lühima liidri esikoht kuulub 137- sentimeetrisele Benito Juarezile, kes oli aastatel 1867-1872 Mehhiko president. 1932-1934 Austria kantsleri ametit pidanud Engelbert Dollfuss oli 150 cm pikk.

1980-ndatel aastatel Hiina Rahvavabariiki halli kardinalina valitsenud Deng Xiaoping oli 152-sentimeetrine juht. Nõukogude Liidu juht Nikita Hruštšov oli 157 cm ja Palestiina vabadusvõitleja ja esimene president Yassir Arafat oli 160 cm pikk.

Maailma kuulsamaiks väikesekasvuliseks poliitikuks peetud korsiklasest Prantsusmaa esimene keiser Napoléon Bonaparte oli pikem, kui läbi ajaloo arvati — mitte 157 cm, vaid 168 cm.

src= src=