Majandusinfo agentuuri PRIME-TASS teatel ütles Medvedev, et õpetamine pakkus talle „tõelist naudingut". Vene riigipea märkis ka, naaseb varem või hiljem õpetamise juurde, sest see on „hea võimalus hoida ennast normaalses intellektuaalses vormis".

Omalt poolt küsisid Habarovski üliõpilased Medevedevilt, kas on raske töötada presidendina, mille peale said vastuseks: „Raske, kuid huvitav."

President rääkis veel, mis peab olema potentsiaalsel presidendil: töövõime, kodumaa-armastus ja „teatud soodustused". Mida ta nende all täpselt silmas pidas, seda ei täpsustata.

Lisaks paljastas Medvedev vestluse käigus veel tudengitele, et on töötanud enne juurapraksist kojamehena ja teenis 120 rubla kuus ning 50 rubla kõrgendatud stipendiumi. Tema sõnul oli see „täiesti viisakas summa ning selle eest sai normaalselt äraelada ja isegi puhata".

Dmitri Medvedev õpetas aastatel 1990-1999 toonases Leningradi (praegu Peterburi) riikliku ülikooli õigusteaduskonnas Rooma- ja tsiviilõigust.

1999 saabus ta oma kaasvõitleja Vladimir Putini kutsel Moskvasse tööle ning jättis õpetamise pooleli. 2008. valiti Medvedev Venemaa presidendiks.