„Ma tahaks kõige pealt töötada selle ametiaja lõpuni ja siis vaadata, mis edasi saab," ütles Medvedev intervjuus Suurbritannia telekanalile BBC, vastuseks küsimusele, kas ta kavatseb kandideerida ka teiseks ametiajaks. 

Praeguse peaministri Vladimir Putini kaasvõitleja Peterburi aegadest Dmitri Medvedev valiti riigipeaks eelmise aasta märtsis toimunud valimistel, ametisse astus ta 7. mail kui vahetas välja sel kohal kaheksa aastat töötanud Putini. Medvedevi volitused lõppevad mais 2012.

„Õigus seda laadi plaane uueks ametiajaks valimise kohta omab vaid see inimene, kes hindab oma võimu juures viibimist edukaks," selgitas Medvedev.

Vastuseks küsimusele millise Venemaa ta tahab pärast enda riigipea kohalt lahkumist maha jätta ütles Medvedev: „Ma tahan, et Venemaa oleks efektiivne, tugev riik, kus inimesed elavad hästi, kes elavad kooskõlas normaalsete, tsiviliseeritud standarditega, kus on tagatud normaalne elukvaliteet." 

„Ma tahan näha Venemaad koos teiste demokraatlike riikidega ühtses Euroopa peres, mis suhtleb oma partneritega austavalt ja lahendab kõige keerukamaid ülesandeid. Ma tahaksin näha Venemaad haritud riigina, kus on säilitatud sügavad kultuuritraditsioonid," selgitas riigipea.

Vastuseks ajakirjaniku kommentaarile selle kohta, et Putinit tuntakse läänes hästi ja on nähtud isegi palja torsoga, kuid Medvedevist pole nii hästi informeeritud - märkis Medvedev: „Ma olen valmis osalema fotosessioonil, kui sellest peaks kasu olema."