Medvedev ütles sel nädalal Kremlis toimunud kohtumisel oligarhidele, et on aeg valida pool tema ja peaminister Vladimir Putini vahel, väidab Vedomosti, viidates mitmetele anonüümseks jäänud äritegelastele, kes kohtumisel osalesid, vahendab AFP.

„Te peate otsustama, kas toetada minu programmi või jätta asjad nii, nagu nad on,“ tsiteeris üks ärimees ajalehele Medvedevi sõnu. „See oli nii ootamatu, et ma jäin lihtsalt tummaks.“

Kui märtsikuiste presidendivalimisteni on jäänud vaid kaheksa kuud, pole ei 45-aastane Medvedev ega 58-aastane Putin teatanud oma kandideerimisest. Ärimehed hoiatavad, et ebakindlus hakkab kahjustama Venemaa investeerimiskliimat.

Analüütikute sõnul võib Venemaa esioligarhide toetus aidata kallutada varjatud võitluse presidendi ja peaministri vahel Medvedevi kasuks.

Medvedevi üleskutse 27 äritegelasele, kelle hulgas olid miljardärid Oleg Deripaska ja Viktor Vekselberg, tuli ootamatult kohtumise lõpus, pärast seda kui räägiti Venemaa investeerimiskliimast ja viisidest selle parandamiseks, kirjutas Vedomosti.