Medvedev ütles ulatuslikus intervjuus Handelsblattile, et vägede saatmine Süüriasse ähvardab kõik sellest osavõtjad sõtta haarata ning eskaleerib konflikti drastiliselt.

„Kõik maaoperatsioonid viivad reeglina püsivate sõdadeni,“ ütles Medvedev. „Ameeriklased peavad mõtlema – nii USA president kui ka meie araabia partnerid – kas nad tahavad püsivat sõda. Me peame sundima kõik läbirääkimistelaua taha istuma… mitte alustama veel üht maailmasõda.“

Saudi Araabia ja Araabia Ühendemiraadid on kutsunud üles maavägesid Süüriasse saatma ning palunud, et USA juhiks sellist operatsiooni.

Medvedev õigustas Venemaa enda sõjalist kampaaniat Süürias, väites, et selle eesmärk on hoida ära terroristide rünnakud Euroopa linnades. Medvedevi sõnul on õhurünnakud vajalikud, et hoida ära ajupestud mõrvarite naasmine Euroopasse ning sama tegemine, mida nad on minevikus teinud Põhja-Kaukaasias, Moskvas ja teistes Vene linnades, mida nad tegid Pariisis ja üle maailma, sealhulgas USA-s.

Medvedev kritiseeris teravalt Euroopa pagulaspoliitikat, nimetades seda kõikehõlmavaks ja täielikuks läbikukkumiseks, üleüldiseks fiaskoks. Medvedevi sõnul on Euroopast tobe avada oma piirid kõigile varjupaigataotlejatele.

„Mõned neist inimestest, ja need ei ole ainult mõned imelikud inimesed või ülimad kaabakad, vaid sajad ja võib-olla tuhanded, sisenevad Euroopasse potentsiaalsete aegpommidena ning nad viivad oma missioonid ellu nagu robotid, kui neile käsk antakse,“ hoiatas Medvedev, lisades, et põgenikelainete hulgas on selliseid terrorirakukesi peaaegu võimatu kindlaks teha.