President Medvedev andis ametivande talle ulatatud erilisel Venemaa konstitutsiooni väljaandel, mis on tavaliselt tallel presidendi raamatukogus, kirjutab infoagentuur RIA Novosti.

Pannes käe põhiseadusele lausus Medvedev presidendi vande: „Vannun Venemaa Föderatsiooni presidendi kohustusi täitma asudes austada ja kaitsta inimese ning kodaniku õigusi ja vabadusi, täita ja kaitsta Venemaa Föderatsiooni põhiseadust, kaitsta suveräniteeti ja iseseisvust, kaitsta riigi julgeolekut ja terviklikkust, teenida ustavalt rahvast.”

Oma lühikeses tervituskõnes lubas vastne riigpea pühendada kogu oma jõu rahva teenimisele ja olla Venemaale heaks presidendiks. Medvedev lubas luua inimestele paremaid elutingimusi ning hakata väljaarendama kesklassi. Kõne põhirõhk ja tulevikuplaanid olidki seotud kodanike elu edendamisega.

Ametivande andmist peetaksegi uue presidendi ajastu alguse hetkeks. Dmitri Medvedev valiti presidendiks 2. märtsil 2008 kui ta kogus üle 70 protsendi häältest, kuigi opositsioon nimetas seda farsiks ja võltsinguks.

Kaheksa aastat riiki juhtinud Vladimir Putin jääb endiselt võimu juurde ning siirdub Kremlist Valgesse majja presidendiks, võttes endaga kaasa ka suure osa presidendivolitutest.


Astrid Kannel uuest Venemaa presidendist