„Me näeme suurepäraselt, et viimastel aastatel on see teema koos järjekindlate katsetega saada kutset NATO „ettevalmistusklassi“ tehtud vaat et Ukraina välispoliitika kõige kesksemaks teemaks,“ ütles Medvedev infoagentuuri RIA Novosti vahendusel.

„Meie meelest kasutatakse 1930ndate aastate algul Ukrainas toimunud traagilisi sündmusi ära hetkeliste konjunktuuriliste poliiteesmärkide saavutamiseks,“ seisab Kremli pressiteenistuse poolt saadetud läkituses.

Vene presidendi arvates on Ukraina juhtkonna pingutused pigemini suunatud selleks, et „maksimaalselt lahutada Vene ja Ukraina rahvaid, kes on olnud ühendatud paljude sajandite vältel ajalooliste, kultuuriliste ja vaimsete sidemetega, erilise sõpruse ja vastastikuse usalduse tundega“.

Mis puudutab Ukraina poolt rahvusvahelistes organisatsioonides astutud samme, siis Medvedevi arvates ei annaks selle teema arutamine neis mitte mingisugust kasu ega resultaati.

„Teen ettepaneku alustada tööd ühiste seisukohtade formuleerimiseks nende sündmuste osas. Kus juures mõistlik oleks kaasata ka eksperte Kasahstanist, Valgevenest ja teistest asjast huvitatud SRÜ riikidest,“ räägitakse Vene presidendi läkituses.

„Praegu aga, kõike eelpool mainitut arvesse võttes, ei pea ma oma osalust holodomori 75. aastapäevale pühendatud mälestusüritustel Ukrainas võimalikuks,“ kirjutab Medvedev oma läkituse lõpus.