RIA Novosti teatel vestlevad presidendid algul kitsamas ringis Kremli suure lossi rohelises külalistetoas, mis täidab Vene riigipea paraadresidentsi rolli. Lossis toimuvad pidulikud tseremooniad, läbirääkimised ja vastuvõtud.

Pärast omavahelist vestlust järgnevad läbirääkimised laiemas koosseisus, millest võtavad muu hulgas osa ka endine USA suursaadik Moskvas ja Venemaa ekspert William Burns, endine FSB ülem ja praegune Vene julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev, kaitseminister Anatoli Serdjukov ja teised.      

Obama ütles, et loodab lähipäevil usina töö tingimustes „saavutada häid tulemusi ja progressi" USA-Vene koostöö põhiküsimustes.

„Paljudes küsimustes, nagu julgeoleku, majanduse, energia, keskkonna küsimusest on Venemaal ja Ameerika Ühendriikidel palju rohkem ühist kui erinevusi ja kui me pingutame ning töötame lähipäevil agaralt, siis ma arvan, et me saavutame häid tulemusi ja edasimineku," ütles Obama läbirääkimiste algul.

„Meie riigid põrkuvad erinevate probleemidega kokku - need probleemid ja maailma julgeoleku tagamine ning strateegilise ründerelvastuse küsimus. Ma arvan, et meil avaneb päeva jooksul hea võimalus võtta vastu tähtsad ja vajalikud otsused," ütles Medvedev omalt poolt.

Obama lisas, et ta loodab jätkata Medvedeviga diskussioone, millele pandi algus Londonis. Poliitikute esimene kohtumine toimus just seal 1. aprillil.

Kell 18 (Eesti aja järgi) on planeeritud ühisdokumentide allkirjastamine, mille järel Obama ja Medvedev esinevad avaldustega ja vastavad ajakirjanike küsimustele.

Õhtul toimub mitteametlikus formaadis presidentide õhtusöök Medvedevi Barvihha residentsis, kus nendega liituvad abikaasad Svetlana ja Michelle.