Sellise info edastas agentuurile RIA Novosti Vene presidendi administratsiooni uus juht Sergei Narõškin, kes ise hakkab juhtima korruptsiooniga võitleva ametite vahelist tegevust kordineerivat gruppi.

Lisaks selgus täna, et Venemaal käivitatakse altkäemaksude võtmise vastu suunatud natsionaalprojekt (projektide kampaania algatas president Vladimir Putini administratsioon). Arvatavalt kirjutatakse projekt valmis kuu aja jooksul.

Ühtse plaani vajadust korruptsiooniga võitlemisel riiklikul tasemel selgitas Medvedev sellega, et korruptsiooniga võitlemisel on vaja mitte üksikuid meetmeid, vaid meetmete kompleksi. Lisaks peab Medvedev vajalikuks suhtumise muutmist pistise võtmisesse.

„Jutt käib õhkkonnast ühiskonnas: me peame looam korruptsioonivastase käitumisstandardi. Ilma selleta ei tule midagi välja,” ütles Medvedev korruptsioonivastase võitluse nõupidamisel.

Venemaa peaprokurör Juri Tšaika märkis omalt poolt, et ta ei välista korruptsiooniga seotud kriminaalseadustiku karmistamist. Kavandatavaid muudatusi Tšaika ei täpsustanud.

Korruptsiooni peetakse Vene majanduse suuremaks hädaks. Sellega võitlemist pidas oma esmaülesandeks ka endine valitsusjuht Viktor Zubkov.