Vene peaminister Vladimir Putini üks asetäitjatest Igor Setšini sõnul kulub see summa (ligi 244 miljonit krooni) Kuubale tarnitavate Vene ehitus-, elektri- ja põllumajandusseadmete rahastamiseks. Moskva andis juba sügisel 2008 Havannale 335 miljoni dollari eest laenu, kuid see on Setšini sõnul juba praktiliselt ammendunud, vahendab infoagentuur RIA Novosti.

Lisaks ütles asepeaminister Setšin agentuurile, et Kuuba võib vajadusel saada ka ligi 100 000 tonni teravilja, varem oli juttu olulisemalt väiksemast kogusest – 25 000 tonnist.

Putini asetäitja märkis samuti, et Venemaa suurim lennukompanii Aeroflot kaalub Kuuba lennufirma Cubana de Aviacion’iga ühisettevõtte loomist. Täpsemalt Setšin seda teemat ei kommenteerinud.

Samuti sai teatavaks, et Vene riiklik korporatsioon Vnešekonombank avas Kuubal 44,5 miljoni dollari suuruse (542 miljonit krooni) krediidiliini reisilennukite Tu-204CE tarnimiseks ja sellega kaasneva varustuse tarnimise lepingu.

Kolmapäeval, 28. jaanuaril saabus Venemaale president Dmitri Medvedevi kutsel nädalasele riigivisiidile Kuuba ministrite ja riiginõukogu esimees Raúl Castro. Tegemist on esimese Kuuba delegatsiooni visiidiga Moskvasse alates 1985. aastast.

Castro rääkis intervjuus NTVle, et on ligi 25 aastat unistanud taaskohtumisest Vene talve ja lõkkel küpsetatud pekiga. Medvedev tuligi külalisele vastu ja viis ta eile Moskva-lähedasse daatša’sse piknikule, kus kuubalast kostitati hõrgutistega.