Sellise avalduse tegi Vene riigipea ajakirjanikele kommenteerides Põhja-Atlandi Lepingu Organisatsiooni (NATO) egiidi all mais-juunis Gruusias toimuvaid paljurahvuselisi staabiõppusi, vahendab infoagentuur RIA Novosti.

„Kui üks või teine sõjaline blokk viib läbi käsuliinide õppusi, seal... kus kõik pole päris lihtne, siis see ähvardab tuua kaasa igast laadi raskusi," ütles Medvedev.

President rõhutas, et alliansi taolised otsused „valmistavad pettumust ja ei soodusta täisväärtuslike suhete taastumist Venemaa ja NATO vahel".


Venemaa ja NATO vaheline suhtlus seiskus peaaegu täielikult augustis 2008 toimunud nn viiepäevase sõja ajal, mil Ameerika Ühendriigid ja paljud teised asusid toetama Tbilisit, mis väitis, et on Vene agressiooni ohver.

Moskva lükkas aga selle verisooni ümber ja peab just esimesena Lõuna-Osseetiasse tunginud Gruusiat agressoriks.

Mitme kuu vältel pärast Lõuna-Osseetias ja Gruusias aset leidnud relvakonflikti Vene-NATO suhted praktiliselt puudusid. Ametlikult taastati need vaid märtsis 2009.

Õppused Gruusias, mis on pälvinud Kremli suure pahameele, toimuvad 6. maist kuni 1. juunini. NATO esindajad kinnitavad, et need õppused toimuvad ilma relvade ja sõjatehnika kasutamiseta.