Sellest rääkis briti meediale McCanne ja nende sõpru tapas-restoranis teenindanud kelner. Ta on esimene restorani töötaja, kes on avalikkusele rääkinud Maddy kadumise õhtul toimunud sündmustest, kirjutab Iltalehti. Seltskonda teenindanud kelner ei usu, et Maddy puhul oli tegu rööviga.

Daily Express nimetas kelnerit 45-aastaseks Jose Batistaks. Ajalehes Daily Mail esines kelner anonüümselt, aga rääkis, et McCannide ja nende sõprade igaõhtune rutiinne restoranis istumine tegi tüdruku röövlitele kergeks saagiks.

Puhkuse kahel esimesel õhtul einestasid McCannid koos sõprade ja lastega hotelli buffet-restoranis. Aga aeg oli juba hiline ja lapsed muutusid lärmakaks ja jonnakaks, rääkis Batista.

Seetõttu reserveeriski seltskond ülejäänud õhtuteks laua hotellikompleksi kuuluvast tapas-restoranist ja saabus sinna igal õhtul minutipealt samal ajal. Nad reserveerisid alati sama laua, et laste tuba oleks nägemisulatuses.

Lapsed jäeti Batista sõnul üksi kõige rohkem kolmeks tunniks. Vanemad saabusid sööma kell 8 õhtul ja lõpetasid söömise kella 23 ajal, et siis veel kuskil tassike kohvi juua.

“On väidetud, et nad jõid 14 pudelit veini õhtu jooksul, kuid mina kui nende teenindaja tean, et nad jõid 8-10 pudelit.”

Ehkki hoone, kus lapsed magasid, oli vanemate nägemisulatuses, varjasid puud esimese korruse.

“Kuigi lapsi käidi iga paarikümne minuti tagant vaatamas, olid nad üksi nii kaua, et keegi oleks vabalt võinud tuppa minna ja nad ära röövida,” rääkis kelner.

Maddy kadumise õhtut kirjeldas Batista nii: “Hakkasime just restorani sulgema. Läksin kööki ja sealt tulles nägin, et McCannide laud oli tühi, ainult üks vanem naine istus lauas. Ilmselt oli see mõne sõbra ema. Ta paistis üsna jahmununa.”

“Siis kuulsin hotellitubadest karjumist ja mu kolleeg ütles mulle, et üks laps on kadunud. Järgnes kaos. Inimesed jooksid ümberrringi ja hüüdsid Madeleine’i ja me kõik aitasime teda otsida.”

“Ma imestasin, et miks polnud McCannid palganud lapsehoidjat. Kui ma taipasin, mis oli juhtunud, sain aru, et McCannide korraldus oli üldse imelik. Nad olid rikkad inimesed, miks nad ei pannud kõiki lapsi kokku ja palganud lapsehoidjat, see oleks maksma läinud 15 eurot tunnis.”

McCannid on selgitanud, et nad ei tahtnud jätta lapsi võõra inimesega ega rikkuda laste päevarutiini.

Batista kinnitas, et tõepoolest käidi lapsi õhtu jooksul tihti vaatamas. “Ma tean seda, sest ma viisin toitu lauda ja tihtipeale oli üks inimene lauas vähem. Viisin siis toidu kööki tagasi ja hoidsin soojas. Aga lapsi käisid kontrollimas ainult mehed, mitte ükski kord naised,” rääkis Batista Daily Expressile.

“Ainuke kord, kui Kate McCann lahkus lauast, oligi tol õhtul, kui tüdruk kadus. Algul ei pööranud me sellele tähelepanu, alles hiljem mõtlesin sellele. Miks läks Kate just tookord lapsi vaatama, kui ta polnud seda kunagi varem teinud?”