Rääkides Minneapolises toimunud üritusel sattus McCain, kes on ka ise demokraatide presidendikandidaat Obamat tihti teravalt kritiseerinud, ootamatusse rolli, sest pidi oma konkurenti oma vihaste poolehoidjate kriitika eest kaitsma, vahendab Reuters.

Rahvast täis saalis sai alguse pahameeletorm, kui McCain ühele oma toetajale ütles, et Obama on “korralik inimene ja inimene, kelle presidendiks saamise pärast ei pea te hirmu tundma”.

McCain soovis ilmselt rahustada vihast meeleolu, mida on hiljuti tema kampaaniaüritustel esinenud, sest paljud küsitlused näitavad, et ameeriklaste arvates oleks Obama sobivam äsjast finantskriisi lahendama. Samuti arvatakse, et teravnenud Obama kritiseerimine võib McCaini jaoks kaasa tuua hoopis vastupidiseid tulemusi seni veel kahevahel olevate valijate seas.

“Me tahame võidelda ja mina tahan võidelda, kui me peame olema väärikad,” ütles McCain toetajate küsimustele vastates.

Philadelphias kampaaniakoosolekut pidanud Obama tänas McCaini märkuste eest ning tegi omakorda komplimente McCainile kui kangelaslikule sõjaveteranile. Tema poolehoidjad nii leebed ei olnud ning tihti käituti sarnaselt eelpool mainitud vabariiklastega — kui McCaini nime kuulda oli, pääses valla häälekas “boooo”.