„Ma arvan, et see oli absoluutselt ebaõnnestunud poliitika. Me näeme Venemaa meetodeid Gruusias, näeme, et tarnitakse relvi Süüria diktaatorile Bashar al-Assadile, kes tapab massiliselt oma riigi kodanikke. Ülemaailmses kogukonnas jääb Venemaa üha isoleeritumaks. Ma arvan, et Venemaa käitumine ei ole paranenud, vastupidi, on hullemaks muutunud,“ ütles McCain intervjuus Leedu Delfile.

„Ma tahaksin, et kongressis võetaks vastu seadusandlik akt, mida meil nimetatakse „Magnitski seaduseks“. See on nimetatud nii advokaat Sergei Magnitski auks, kes tapeti Vene vanglas. See õigusakt paneb paika konkreetsed sanktsioonid isikute, sealhulgas kohtunike vastu, kes vastutavad Magnitski tapmise eest. Ma leian, et venelased peaksid õppetunni saama: me oleme selle vastu, et inimesi vanglates tapetakse. Me peame kuidagi vastama,“ ütles McCain.

„Kas me tahame häid suhteid Venemaaga? Loomulikult tahame. Me püüdleme heade suhete suunas kõigi riikidega, aga Vladimir Putini käitumine, eriti Süüria küsimuses, ei ole kooskõlas vastutustundliku juhtimisega maailmas,“ nentis McCain.