Arizona senaator esines avasketšis koos näitleja Tina Fey’ga, kes kehastas taas vabariiklaste asepresidendikandidaat Sarah Palinit, teatab CNN.

“Sel kolmapäeval ostis Barack Obama eetriaega kolmes peamises telekanalis,” alustas McCain oma etteastet. “Meie saame endale lubada paraku ainult QVC-d (teleturgu — toim.)”

“Kuulge, kas ma oleksin parema meelega kolmes peamises telejaamas? Loomulikult. Kuid ma olen tõeline omapäi tegutseja — ma olen vabariiklane, kel pole raha,” tegi McCain enda üle nalja.

Sketši jooksul tutvustasid McCain ja Palinit kehastanud näitleja “kampaaniatooteid” teleturu stiilis. Näiteks pakuti nugade komplekti sealiha lõikamiseks ja ehteid, mida presenteeris McCaini abikaasa Cindy. Mõlemal puhul oli tegu sõnademänguga McCaini poliitiliste avaldustega seoses.

Samuti müüdi meenetaldrikuid, mis tähistasid McCaini ja Obama kümmet avalikku debatti. Taldrikud olid paraku ilma ühegi pildita, sest mäletatavasti Obama nimetatud väitlustest keeldus.

Müüa pakuti ka kolme lastemänguasja mõõtu ja Joe nime kandvat kujukest. Esimene kandis nime torumees Joe (vihje kodanikule, kes Obamale tülika maksualase küsimuse esitas), teine oli Joe Six-Pack (väljend, mida Palin on kasutanud lihtsa ameeriklase iseloomustamiseks) ning kolmas oli muidugi kujuke demokraatide asepresidendikandidaadist Joe Bidenist, mis “nöörist tõmmates on suuteline rääkima 45 minutit järjest”.