2005. aastal langenud kapten Humayun Khani vanemad osalesid 28. juulil demokraatliku partei kongressil. Tema isa Khizr Khan pidas seal kõne, süüdistades Trumpi muslimist kodanike halvustamises. "Kas te olete üldse põhiseadust lugenud?" küsis Khan taskust USA konstitutsiooni võttes.

Trump ütles Khani juttu kommenteerides, et tahaks teada, miks tapetud sõduri ema sõna ei võtnud. "Võib-olla tal ei olegi lubatud rääkida," arutles Trump telekanali ABC ekraanil. Hiljem püüdis presidendikandidaat öeldut pehmendada, kinnitades, et hukkunud sõdur oli kangelane.

Sõjaveteran senaator John McCain tegi esmaspäeval avalduse, milles Trumpi enneolematult teravalt kritiseeris. "Kuigi meie partei on ta nominendiks kuulutanud, ei anna see talle piiramatut õigust laimata parimaid meie hulgast," ütles McCain avalduses. "Ma ei tea, kuidas rõhutada, kui väga ma härra Trumpi avaldusega eri meelt olen. Ma loodan, et ameeriklased mõistavad, et tema kommentaarid ei esinda vabariikliku partei, selle töötajate ega kandidaatide vaateid."