Läti välisministeerium kutsus neljapäeval välja Leedu suursaadiku Riias Ričardas Degutise, et pärida aru Jasinskase väljaütlemise kohta seoses Maxima kauplusevaringuga, ütles BNS-ile Leedu välisministeeriumi kõneisik Rasa Jakilaitienė.

Jasinskas ütles neljapäeval, et ei kavatse end tagandada, kuna ei tunne end süüdlasena ning tagasi peaks astuma vaid need, kes ennast süüdi tunnevad. "Ma võin inimestele silma vaadata," lausus tegevjuht.

Läti välisminister Edgars Rinkēvičs ütles BNS-ile, et seesugused avaldused on vastuvõetamatud ning ei loo negatiivse kuvandi mitte ainult ettevõttele endale, vaid mõjuvad halvasti kõikidele välisinvesteeringutele. "Samuti ei aita need kaasa Leedu ja Läti suhete tugevdamisele," lisas minister.

Ka Läti president Andris Bērziņš lubas teema kohtumisel Leedu kolleegi Dalia Grybauskaitėga tõstatada.

Leedu välisminister Linas Linkevičius nimetas Maxima juhtivtöötaja avaldust kahetsusväärseks ja nimetas seda vastutustundetuks.

"Suursaadik avaldas veel kord kaastunnet ning väljendas kahetsust selle traagilise õnnetuse üle," ütles Leedu välisministeeriumi esindaja, kelle sõnul ministeerium distantseerib end Maxima tegevjuhi avaldusest.

Riia äärelinnas Zolitūdes kukkus 21. novembri õhtul sisse Maxima ostukeskuse katus. Hukkus 54 inimest, nende seas kolm päästetöötajat, kümned inimesed said viga.

Läti peaministri Valdis Dombrovskis teatas kolmapäeval pärast kohtumist president Bērziņšiga ootamatult valitsuse tagasiastumisest, öeldes, et võtab Riia poevaringu eest poliitilise vastutuse.